Optredens

Elk jaar lees ik wel een paar keer ergens in het land zelfgeschreven gedichten voor. Maar ik zou graag veel vaker willen optreden!

Ik durf wel te zeggen dat mijn optredens nagenoeg altijd succesvol zijn. Ik houd nadrukkelijk rekening met de opnamecapaciteit van het publiek – al was het maar omdat ik zelf niet of nauwelijks naar meer dan tien minuten pure poëzie kan luisteren zonder ongedurig of recalcitrant te worden. Vaak probeer ik het voordragen van gedichten af te wisselen met toelichtingen en toepasselijke anekdotes. Zo blijven de luisteraars fris en kunnen ze zich steeds weer op een nieuw gedicht concentreren.

Samen met filosoof Klaas Rozemond en tekenaar Jet Nijkamp heb ik ruim veertig optredens in het kader van ons boek Filosofie voor de zwijnen verzorgd. In bibliotheken, op hogescholen, in boekhandels, tussen de varkens…

Regelmatig heb ik mogen optreden voor de radio, meestal voor de VPRO.

Jammer genoeg ben ik slechts één keer voor een groot festival uitgenodigd, dat was in 1999, voor het Haagse Dichter aan huis. Ik zou beslist vaker aan dit soort evenementen willen deelnemen.

Ik sta open voor zowel korte als lange optredens. Wat dat betreft is de klant natuurlijk koning.

Relatief veel van mijn gedichten hebben met eten te maken, een voordracht kan heel goed met een culinair evenement worden gecombineerd.

Honorarium: in nader overleg te bepalen.